Skip to content
Tilbage Til Tryllekunstnertilværelsen

Aloha alle,

Så er jeg tilbage med fornyet energi, godt humør og et positivt mindset – det betyder også et nyt blogindlæg til alle jer, der følger med. Siden sidst er der sket en masse. Ikke hvad angår trylleshows og optrædener, men derimod har jeg taget mig den frihed at holde lidt sommerferie efter en, lad os bare sige det mildt, heftig og travl periode fra marts-juli med konfirmationer, fødselsdag osv.

Tørke på underholdningsfronten

Juli måned er, i mit erhverv som tryllekunstner og underholder, altid en mere eller mindre død periode showmæssigt. Familier holder ferie, rejser, oplever ting på egen hånd og kobler fra, præcis som det skal være. Derfor er det også i juli måned, jeg kan trække mig tilbage, pleje mine private forhold og holde en smule (velfortjent) ferie – altså selvom trylleriet og udviklingen af nye effekter stadig kører nonstop i tankerne.

Dog har min kæreste og jeg formået at nyde en uges ferie på den græske ø Karpathos, hvor der i dén grad blev tid til ALT ANDET end trylleri. Det var et kærkomment afbræk fra hverdagens stress og jag, og vi fik mæsket os i græske specialiteter, nydt solen og de varmere temperaturer, og badet i det azurblå havvand. Intet mindre end en magisk oplevelse.

Som tryllekunstner skal jeg tvinges til at holde fri. Trylleri er både et professionelt erhverv for mig, men også en hobby, som jeg har mulighed for at inddrage og øve på altid og hele tiden. At rejse på ferie var derfor et helt naturligt break, hvor jeg blev tvunget til at fokusere på andet end det, jeg lever, elsker og ånder for. Om det har været sundt og godt for mig at komme væk? Uden tvivl. Enhver kan blive så opslugt af sit arbejde, at det kan have en decideret usund og negativ effekt.

Når det er sagt, er jeg da også glad for at være tilbage på kontoret igen, så jeg kan fortsætte min evige udvikling mod målet om hele tiden at perfektionere mig som tryllekunstner og underholder. Er man ikke fan af processen, og fokuserer man udelukkende på det endelige mål, er min erfaring, at man hurtigt mister motivationen. Jeg har absolut ikke travlt med at finde og opnå den bedste udgave af mig selv som tryllekunstner og menneske, men ønsker derimod hele tiden at tilføje små, positive ændringer til min karakter, som gør mig i stand til at bevæge mig mod målet. Disse ændringer gælder både som professionel tryllekunstner såvel som den private Nicolaj Mogensen, der ikke optræder. Processen synes jeg er utrolig spændende, og jeg nyder hvert sekund, så længe jeg kan fornemme en positiv udvikling.

Et nyt trylleshow bli’r til

Juli måned har også været en måned, hvor jeg har skrevet og researchet en masse på det, der skal blive til mit nye stand-up trylleshow. Jeg har skrevet jokes, købt rekvisitter og skrevet materiale til nye og spændende effekter, som jeg glæder mig til at tage med rundt i hele Danmark og vise.

Indtil nu har jeg optrådt med mit nuværende stand-up trylleshow i godt og vel halvandet års tid. Halvandet år med det, jeg vil beskrive som mit bedste show nogensinde. Spændende, overraskende og underholdende effekter i kombination med humor og komik var det, jeg satte mig for at skabe fokus omkring, da jeg dengang besluttede mig for at konstruere showet.

For mig er det utrolig vigtigt konstant at forny mig og være nytænkende, hvis jeg skal beholde motivationen for tryllekunst. På den måde tvinger jeg også mig selv til at være produktiv, så der ikke går for meget afslapning i det. Jeg ved udmærket godt, at mit nuværende show er en stærk og magisk oplevelse (baseret på selskabernes feedback), men jeg har fra tid til anden brug for, som alle i øvrigt har godt af, at træde ud af min komfortzone. Det gør jeg bl.a. ved at kaste mig ud i andre og nye effekter, som kræver, at jeg sætter mig ned, starter fra nul og begynder at planlægge.

De første nervepirrende trylleshows

Måden, jeg for alvor udfordrer mig selv på, er, når jeg skal optræde med mit nye show for første gang (og 2. og 3. for den sagsskyld). Det er et utrolig nervepirrende øjeblik, hvor jeg hurtigt finder ud af, om det, jeg har planlagt, skrevet og øvet på, rent faktisk fungerer for et almindeligt publikum.

At modtage venner og familiemedlemmers bekræftelse er bare ikke det samme som at modtage en dom fra et publikum, der ikke kender mig. Først her finder man ud af, om man har skudt helt ved siden af, eller om man rammer plet.

Derudover er et show, når det vises de første gange, sjældent VIRKELIG godt. Som tryllekunstner er jeg nervøs og anspændt, hvilket naturligt gør det sværere at levere 100%. Først, når jeg har fundet ro i mit materiale, og når det er blevet anerkendt af selskaber, begynder jeg at slappe af i det – og så begynder jeg og showet at vokse.

Derfor er et show slet ikke det samme i starten, som det er, når det har fået flere optrædener på bagen.

Jeg er sikker på, når jeg i august for første gang skal optræde med mit nye show, at det bliver en meget speciel og forhåbentlig god oplevelse.

I må meget gerne krydse fingre for, at det går mig godt! 🙂

Oplev mit trylleshow som nogen af de første

Det meste af august er ved at være besat, men jeg har stadig ledige tider i min kalender, hvis I har lyst til at opleve et helt, splinternyt stand-up trylleshow som nogen af de første.

Showet er speciallavet, som det kan tilpasses alle arrangementstyper. Så uanset om I mangler en tryllekunstner til fødselsdag, tryllekunstner til konfirmation, tryllekunstner til sommerfest, tryllekunstner til julefrokost, tryllekunstner til firmafest, tryllekunstner til polterabend, tryllekunstner til bryllup eller alt derimellem, så kontakt mig endelig, så vi kan gøre dagen til en helt særlig og mindeværdig af slagsen. Jeg optræder som tryllekunstner i Jylland, tryllekunstner på Fyn og tryllekunstner på Sjælland, så den geografiske placering betyder absolut intet.

Udfyld forespørgslen og beskriv arrangementet så præcist som muligt. Herefter vender jeg tilbage med et skarpt tilbud på underholdningen til festen.

Jeg takker for jeres tid og på forhåbentligt gensyn – hvis ikke herinde, så til en live optræden! 🙂

Fortsat rigtig god sommer.

//Nicolaj

Andre
blogsider