Skip to content
Tryllekunstnerens Pris

Halløjsa alle!

Dagens indlæg omhandler det som mange, ikke kun tryllekunstnere, men også andre underholdningsbrancher, har det mindre godt med at snakke åbent om – nemlig priser. Derfor står dagens indlæg en smule i ”dårligt lys”, da priser ikke som sådan er noget, man snakker om. Ikke desto mindre synes jeg, I fortjener at få en idé om, hvad jeg personligt vurderer og beregner prisen ud fra. Når jeg bliver kontaktet af arrangører, sørger jeg altid for at udforme det mest præcise tilbud på underholdningen.

Der er i øvrigt mere konkret viden at hente i forhold til prisniveauet her.

Variation i en tryllekunstners pris

Lad mig for det første slå fast, at priserne på shows kan variere utrolig meget. Desuden er der som sådan ikke et overordnet facit for, hvor meget en tryllekunstner bør/skal tage for et show. På den måde er det at være tryllekunstner en atypisk affære, da vi som udgangspunkt selv beslutter, hvordan vi prissætter vores shows. Dermed ikke sagt, at vi ikke rådgiver os – for det gør vi!

Hemmelighed

Da jeg startede min professionelle karriere som tryllekunstner, var det første jeg gjorde at forhøre mig hos mine kollegaer. Allerede her mødte jeg min første forhindring som trylle- og prisinteresseret: Flere ville simpelthen ikke fortælle mig, hvor meget de tog for et show (en stor tak skal dog lyde til dem, som åbent ville hjælpe mig, dengang jeg ikke var oplyst nok inden for mit fag). Jeg ønsker, der bliver sat fokus på, at det ikke er en skam at være åben med prisen overfor arrangører. Og dermed nævne, hvor høj eller lav prisen på ens show er, og hvad der tages med i betragtningen. For man sætter vel prisen efter, hvor meget man selv synes, showet er værd. Sådan er det i hvert fald i mit tilfælde.

Prut om prisen med tryllekunstneren

Selvom tryllekunstnere generelt ikke er meget for at tilbyde prisnedslag, er det bare et faktum, at det ofte sker. Personligt har jeg før været udsat for, at en arrangør synes, min pris for et trylleshow var for høj. Mange i branchen ville i denne sammenhæng kvittere prompte med et svar i stil med: ”Så må du have held og lykke med at finde en anden”. Det bryder jeg mig ikke om.

Min åbenhed byder mig ikke at være afvisende, men i stedet spørge ind til, hvad arrangøren mon så havde budgetteret med. Derefter får jeg ofte en god dialog med arrangøren, hvor vi i fællesskab alligevel når til enighed omkring prisen. Og hvad har jeg mistet ved det? Alternativt havde jeg ikke haft et show.

Det skal dog påpeges, at der naturligvis findes et lavmål for, hvad jeg går med til.

Kompromisser med tryllekunstnere

Det handler altså for mig om at finde et kompromis, vi alle kan gå med til, og som er passende. Jeg har naturligvis også min grænse, hvor indtjeningen simpelthen bliver for uprofessionel. Men jeg er villig til at indgå i dialog, for på den måde at finde frem til det bedste prisoverslag.

Det er sjældent, det kommer helt derud, hvor ingen af os er i stand til at indgå et kompromis. Ofte kan arrangørerne fint sætte sig ind i, hvor meget det egentlig kræver at levere det pågældende show til deres arrangement. Det handler nemlig ikke kun om det, selskabet ser og oplever, men om hele showet og processen dertil. Mit show skræddersyes altid til arrangementets og arrangørens behov, så derfor ligger der meget mere arbejde i det end som så.

Hvis I er nysgerrige, kan I altid læse mere om, hvordan jeg eksempelvis skræddersyer mit fødselsdagsshow her.

Det koster Nicolaj

For at give et konkret overblik over mine priser, er det vigtigt at forstå, at ingen arrangementer er ens. Derfor er priserne placeret i et spænd, der kan variere.

Som udgangspunkt er mine priser opdelt i “private arrangementer” og “erhverv”. Priserne inddeles nogenlunde således:

  • Private arrangementer: 3000-6000kr.
  • Erhverv: 5000-12.000kr.

Priserne omfatter mit skræddersyet stand-up trylleshow på 35 min.

Det påvirker prisen

Jeg er med på, at prisen er MEGET varierende, og det er der nu engang en grund til. Jeg har som tryllekunstner valgt at sige, at jeg optræder i hele Danmark. Det gælder altså både i Skagen, Sønderjylland, Odense, København og alt derimellem. Så tiden og kørselspengene spiller en rolle i forhold til, hvor jeg geografisk set bookes henne. Derudover findes der tilfælde, hvor særligt firmaarrangementer tilbydes en noget højere pris end privatarrangementer.

Privatpersoner har ikke altid et lige så højt budget til rådighed, som firmaer har. Det tager jeg ligeledes højde for, når jeg snakker med arrangøren. Slutteligt kan arrangementets størrelse påvirke prisen. Det kan eksempelvis være, jeg skal investere i lydudstyr, hvis selskabet rummer flere personer, end min stemme kan klare at råbe op.

Konkret prisidé

Her kan I få en idé til et prisniveau. Jeg er bosat i Århus. Lad os sige, jeg skal lave et trylleshow i Kolding for et privat selskab på ca. 50 personer. For mig tager det omkring en time at nå fra Århus til Kolding.

I og med, at Kolding ikke ligger på hverken Fyn eller Sjælland, vil kørselspengene i pågældende tilfælde være lavere. Dertil påvirkes prisen af, at der ingen broafgift skal betales.

Ydermere er selskabet af privat karakter. 50 personer kan min stemme uden problemer klare uden lydudstyr. Så prisen vil i dette tilfælde ligge i omegnen af 3500-5000kr. alt inkl. Har jeg derudover flere shows samme dag, som i forvejen ligger i samme område, taler det for lavere prisniveau.

Sammenfattende

Det kan altså være svært at sige noget om, hvad et show prissættes til uden at kende de præcise omstændigheder. Ikke desto mindre kan jeg med erfaringen konkludere, at flere ikke vil ud med, hvad de tager for et trylleshow. Jeg håber, I vil sætte pris på min åbenhed. Der skal ikke være en skjult agenda med at hyre en tryllekunstner. I hvert fald ikke hos mig. 🙂

Gratis tilbud

Går I med et forestående arrangement i tankerne, hvor en tryllekunstner kunne passe ind? Så kan I passende læse mere på eksempelvis tryllekunstner til festen eller tryllekunstner til firmafesten.

Hvis I ønsker et konkret tilbud på mit show, er I ligeledes velkomne til at udfylde kontaktformularen.

Tak for jeres tid – og på glædeligt gensyn! 🙂

De bedste hilsner

//Nicolaj

Andre
blogsider