Tryllekunstnerens Pris

NicolajUncategorized4 Comments

Dagens indlæg omhandler det som mange, ikke kun tryllekunstnere, ikke har det specielt godt med at snakke om. Nemlig priser. Derfor står dagens indlæg en smule i ”dårligt lys” allerede nu, da priser ikke som sådan er noget, man snakker om. Ikke desto mindre synes jeg I fortjener at få en idé om, hvad jeg personligt vurderer ud fra, når jeg bliver ringet op af en arrangør, som vil booke mig.

Variation i en tryllekunstners pris

Lad mig som det første slå fast, at priserne på shows kan variere utrolig meget, og at der som sådan ikke er noget overordnet skema eller facit for, hvor meget en tryllekunstner bør/skal tage for et show. På den måde er det at være tryllekunstner en lidt atypisk affære, da vi i bund og grund selv beslutter, hvordan vi prissætter vores shows. Dermed ikke sagt, at vi ikke rådgiver os – for det gør vi! Da jeg startede min professionelle levevej som tryllekunstner, var noget af det første jeg gjorde at forhøre mig hos mine kollegaer. Allerede her mødte jeg min første forhindring som prisinteresseret: Flere ville simpelthen ikke fortælle mig, hvor meget de tog for et show! Men mange tak til de, som var åbne og ville hjælpe mig, dengang jeg ikke var oplyst nok inden for mit fag. Jeg ønsker, at der bliver sat fokus på, med dette indlæg, at det altså ikke er en skam at sige, hvor høj en pris et show har. For man har vel sat prisen efter, hvor meget man selv synes, man er værd. Sådan er det i hvert fald i mit tilfælde.

Prut om prisen med tryllekunstneren

Selvom mange tryllekunstnere ikke er meget for at give prisnedslag til sine kunder, er det bare et faktum, at det alligevel ofte sker. Personligt har jeg af og til været ude for, at en arrangør synes, at min pris for et show er for høj. Flere af mine kollegaer kvitterer derefter, når de modtager lignende beskeder, med et svar om, at ”så må du have held og lykke med at finde en anden”. Det bryder jeg mig ikke om. Min åbenhed byder mig ikke at skrive ovenstående, men i stedet spørge ind til, hvad arrangøren mon havde budgetteret med. Derefter får jeg ofte en lang korrespondance med arrangøren, hvor vi i fællesskab alligevel når til enighed omkring prisen i sidste ende. Og hvad har jeg mistet ved det? Alternativt havde jeg ikke haft et show.

Kompromisser med tryllekunstnere

Det handler altså for mig om at finde et kompromis, vi alle kan gå med til, og som er passende. Jeg har naturligvis også min grænse, hvor indtjeningen simpelthen bliver for uprofessionel. Det er dog sjældent, det kommer dertil – ofte kan arrangørerne sætte sig ind i, hvor meget arbejde det egentlig kræver at levere det perfekte show til netop deres begivenhed. Det handler nemlig ikke kun om det, selskabet ser og oplever, men om hele showet, som oftest skræddersyes til netop arrangementets behov. Hvis I er nysgerrige, kan I altid læse mere om, hvordan jeg eksempelvis skræddersyer mit fødselsdagsshow HER.

Hvad koster du, Nicolaj?

Som udgangspunkt er min pris fastsat til mellem 3000-6000kr. Hertil kan der selvfølgelig tillægges kørselspenge alt efter, hvor i landet arrangementet foregår. Jeg er med på, at prisen er MEGET varierende, og det er der nu engang en grund til. Jeg har som tryllekunstner valgt at sige, at jeg optræder i hele Danmark – det gælder altså både i Skagen såvel som i København. Så tiden og kørselspengene spiller en rolle i forhold til, hvor jeg geografisk set bookes henne. Derudover findes der også tilfælde, hvor firmaarrangementerne har en noget højere pris end privatarrangementerne. Privatpersoner har ikke altid et ligeså højt budget til rådighed, som firmaerne har. Det tager jeg ligeledes højde for, når jeg snakker med arrangøren. Slutteligt kan der være tilfælde af arrangementets størrelse. Det kan eksempelvis værre, jeg skal ud og investere i lydudstyr, hvis selskabet rummer flere personer, end hvad min stemme kan klare.

Tommelfingerregel, tryllekunst og pris

Slutteligt kan I her få en idé til et prisniveau. Jeg er bosat i Århus – lad os sige, jeg skal lave et show i Kolding for et privat selskab på omkring 40 personer. For mig tager det omkring en time at nå til Kolding fra Århus, men i og med, at Kolding ikke er på hverken Fyn eller Sjælland, vil kørselspengene ikke være tårnhøje. Derudover er selskabet af privat karakter, så prisen vil i dette tilfælde ligge i omegnen af 3000-4000kr. alt inkl. Har jeg derudover flere shows samme dag, som i forvejen ligger i området, er det også noget, som taler for et lavere prisniveau.

Sammenfattende

Det kan altså være svært at sige noget om, hvad et show koster uden at kende de præcise omstændigheder. Ikke desto mindre kan jeg med erfaring skrive at flere, selvom de er bevidst om priserne, ikke vil ud med, hvad de tager for et show. Jeg håber I vil sætte pris på min åbenhed. Der skal ikke være en skjult agenda med at hyre en tryllekunstner. I hvert fald ikke hos mig. 🙂

Hvis I har et arrangement i tankerne, hvor en tryllekunstner kunne passe ind, kan I passende læse mere på eksempelvis tryllekunstner til festen eller tryllekunstner til firmafesten.

Tak for jeres tid – og på glædeligt gensyn!

De bedste hilsener

//Nicolaj Mogensen

4 Comments on “Tryllekunstnerens Pris”

 1. Hej. Jeg ville høre prisen på et trylleshow på 30 – 40 minutter til en konfirmation. Det er d. 17-05-19 I Kolding for ca 32 personer.

  Mvh Henrik

  1. Hej Henrik,

   Jeg har sendt en mail til dig, hvor der står lidt om mit show og prisniveau skrevet. 🙂

   De bedste hilsener
   Nicolaj Mogensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *