Skip to content
Hvor Optræder Og Underholder Jeg Som Tryllekunstner?

Ohøj, landkrabber!

Dagens indlæg omhandler et emne, jeg som tryllekunstner ofte bliver spurgt ind til. Ikke kun blandt arrangører men også blandt gæster og sågar familie. Nemlig emnet om, hvor jeg egentlig optræder med trylleri.

Hvilke arrangementer underholder du som tryllekunstner til?

Det korte svar er: NÆSTEN ALLE!

Men hvis jeg skal forsøge at formulere et mere dybdegående svar: Jeg optræder til næsten alle arrangementer, I kan komme i tanke om – polterabender, fødselsdage, firmafester, private fester, konfirmationer, bryllupper, julefrokoster. Ja, mulighederne er utrolig mange og jeg går ud fra, I er nogenlunde med på det.

Beliggenhedsmæssigt har jeg valgt at optræde i hele Danmark. Jeg kører altså gerne til Nordjylland, for derefter at kigge forbi Sjælland, for at ligge vejen forbi Midtjylland. Og snupper med glæde også et arrangement på Fyn, nu vi er i gang.

Tidsmæssigt kan ovenstående blive en udfordring, men hvis I er friske, så er jeg også! 🙂

Tryller du også ved større selskaber?

Hvis vi nu siger en forsamling på omkring 100 mennesker, kan jeg så underholde og trylle for dem? Det korte svar er: Ja, det kan jeg da! Dog spiller der et par ting ind her, hvis jeg skal have muligheden for det.

Forbehold 1:

For det første: Når en arrangør booker mig, og selskabet er på 100 personer eller mere, skal der stemmemæssigt mere til. Jovist, folk, der kender mig, ved også, min stemme er ret gennemtrængende og tydelig, men til 100+ gæster? Her har jeg min tvivl. I min optik er 100 personer lige i overkanten af, hvad der er hensigtsmæssigt at kaste sig ud i. Derfor tager jeg ingen chancer og vil af og til kræve, at arrangementet skal stille lydudstyr til rådighed. En anden mulighed er, at jeg selv medbringer mit eget udstyr. Egentlig vil jeg helst selv medbringe lydudstyr, da det er det, jeg er vant til og kender til. Men alternativt er det et fint udgangspunkt, hvis det står til rådighed.

Forbehold 2:

For det andet: Når antallet af gæster rammer 100 og derover, er der naturligvis også effekter, der skal optimeres i trylleshowet. Firkantet opsat kan de bagerste 50 ikke se, hvis jeg står på scenen og viser noget med et spil kort. Så i den forbindelse skal rekvisitterne og effekterne gøres ”større”. Det kan eksempelvis være med hjælp fra en projektor, som projekterer mine rekvisitter og jeg op på en storskærm. Dog har jeg underholdt ved adskillige showtyper af disse, så jeg har som regel rekvisitterne klar til lejligheden. Altså er en projektor i udgangspunktet ikke nødvendigt for at showet ender succesfuldt.

Generelt set er det absolut ikke noget problem for mig at underholde til eksempelvis et større firmaarrangement. Det kræver blot, at jeg er orienteret om fra arrangørens side, hvilket størrelsesforhold gæsteantallet ligger på.

Er der arrangementer, du som tryllekunstner ikke underholder til?

Som professionel tryllekunstner har jeg endnu stadig en underholdningskategori til gode: børnetrylleri. Her tænker jeg særligt på børn i vuggestue- og børnehavealderen.

Jeg har altid opfattet mig selv som en tryllekunstner, der læner sig over mod mentalisme (tankelæsning) og manipulation, når jeg optræder. Min passion går ud på at underholde et publikum, som man er i stand til eksempelvis at udføre mentalisme på. Her kommer børnenes unge alder absolut ikke mig til gavn. Derfor vil jeg hårdnakket påstå, at det ikke giver mening at udføre mentale seancer for og med børn i denne alder.

Faktum er også, at børnene ikke selv gider det. For de forstår det simpelthen ikke. Børn har en higen efter det visuelle element i underholdning og tryllekunst. De vil opleve noget visuelt på scenen, de kan forholde sig til, og som de føler sig drevet af.

Mentalisme og tryllekunst

Tankelæsning er for unge, voksne og ældre et vanvittigt koncept, som går ud på at aflæse og finde frem til, hvad andre tænker på. Men hos småbørn er det noget nær lige så imponerende at se maling tørre. Børn får lynhurtigt koncentrationsbesvær, hvis en tung omgang mentalisme introduceres. Og med rate, for de forstår desværre ikke endnu, hvad det handler om. Hvis man alligevel kaster sig ud i det, har småbørn tendensen til at ændre eller glemme det, de tænker på. Derfor skal det overvejes nøje, hvad man præsenterer de små for.

Så hermed et godt råd til alle jer, der overvejer en tryllekunstner til en børnefødselsdag: Find en, som er specialiseret inden for netop børnetrylleri!

Drivet er ikke det samme

En anden væsentlig årsag til min manglende trylletekniske udskejelser for småbørn er, at jeg ikke føler det samme drive omkring det. Simpelthen fordi, det effektmæssige ikke er udfordrende nok for mig. Den dybe tallerken skal ikke opfindes for at narre børn i den aldersgruppe. Og det er ikke for at rakke ned på de små, men sådan er det altså. Småbørn påvirkes, snydes og overbevises hurtigt.

Lad mig eksemplificere: En bold, der forsvinder, for derefter at blive trukket ud af øret, er noget af det vildeste, barnet kan opleve.

Det samme gælder for ”malebogen”, som jeg er sikker på, mange af jer kender til. Tricket, hvor en bog tilsyneladende først er blank, derefter fyldt med sorte/hvide tegninger, som i trickets klimaks til sidst udfyldes med farver. ÆGTE MAGI!

… Men den form for tryllekunst er ikke mig. Jeg finder det i stedet interessant, at man ved hjælp af mentalisme kan finde ud af, hvad tilskueren tænker på. Det er for mig der, hvor magien opstår. Effekter, der virker fuldstændig umulige at udføre. Deri ligger mit drive!

Sammenfattende

Det er vigtigt for mig at pointere, at ovenstående ikke er ment for at genere tryllekunstnere, som optræder for børn. Snarere tværtimod. Det kræver en helt anden form for struktur og engagement at vedholde børns koncentration igennem et helt show. det synes jeg derimod er prisværdigt, man kan det!

Tilbage på sporet: Der er altså faktorer, der gør sig gældende hos visse typer af arrangementer. Langt de fleste er ikke noget problem at imødekomme, da jeg med min erfaring ved, hvad der virker.

Og så lader jeg nogle af mine dygtige kollegaer om småbørnstrylleriet. 🙂

Har du et arrangement i tankerne, kan jeg helt sikkert være behjælpelig. Send en forespørgsel her, og modtag et gratis og uforpligtende tilbud på underholdningen.

Tak for jeres tid! – I er meget velkomne til at følge mig på de sociale medier:

Facebook

Youtube

Instagram

Derudover kan I finde mig på eventguru, Danmarks næste store underholdningsportal, hvor jeg netop har oprettet mig!

Bedste hilsner

//Nicolaj

Andre
blogsider