Skip to content
Efteråret For En Underholdende Tryllekunstner

Hej med jer alle sammen endnu engang, og velkommen til september måneds blogindlæg. I morgen flyver jeg (igen, igen) sydpå til Grækenland efter et par hektiske måneder i min tryllekunstnertilværelse. Særligt de seneste to uger har været travle, og efterårssæsonen er virkelig startet med et brag – hvilket er enormt fedt!

På bare to weekender har jeg optrådt ved 5 forskellige arrangementstyper. Det synes jeg selv er ret imponerende perioden taget i betragtning, som mest af alt er en død periode mellem bryllupssæsonen (primært sommermånederne) og julefrokosterne, hvor der som regel er en naturlig pause showmæssigt. Jeg har bl.a. underholdt 90 gæster ved en sensommerfest i en fritids- og ungdomsklub, hvoraf mindst 50 af gæsterne var børn i alderen 3-10 år. Det var noget af en prøvelse og første gang, jeg har optrådt som tryllekunstner ved en så stor forsamling af børn/unge. Normalvis, når jeg underholder som tryllekunstner til fest, er maksimum 20% af det samlede antal gæster børn og unge, så det her var nyt for mig. Til gengæld havde jeg (og heldigvis også gæsterne) en ekstremt god oplevelse, og som jeg ofte har sagt før, er jeg vild med at komme ud af min komfortzone.

Foruden ovenstående underholdningsoptræden, har jeg ageret tryllekunstner ved bl.a. et 60-års jubilæum, en firmafest og et bryllup. Alle optrædener er forløbet nogenlunde efter bogen (jovist, alt kan aldrig nogensinde spille præcis efter bogen, men i de tilfælde har erfaringen lært mig at komme videre, og hvordan jeg kommer videre). Jeg nyder enhver optræden og suger al den glæde og fascination til mig, som jeg overhovedet kan.

Underholder, underviser og afholdelse af workshop

Jeg står i den heldige situation, at jeg har fået muligheden for at undervise på en skole som et led i et forløb, der netop skal igangsættes. I den forbindelse er jeg blevet kontaktet med formålet at optræde først, for derefter at afholde en workshop og dermed lære noget af min magi fra mig. Det lyder som et superspændende projekt og som noget, jeg gerne vil blive bedre til at gøre og opsøge.

Mit arbejde ligger typisk i weekenderne, så jo flere hverdage jeg kan få besat af tryllerelaterede projekter, jo bedre. Faktisk er min plan for 2024, at jeg aktivt vil opsøge flere af sådanne projekter – netop fordi jeg selv synes, det er det fedeste erhverv i hele verden, men også fordi jeg mener, jeg kan bidrage med noget anderledes i en til tider kedelig, triviel og ensformig skoletilværelse.

Fokus på underholdning

Når jeg underviser børn og unge i trylleri, er det ikke kun tricks og læring af disse, der er i fokus. I lige så høj grad er det evnen til at turde stille sig op foran andre og præsentere et produkt. Det er aktivt noget, jeg selv bestræber mig på at blive bedre til, hver gang jeg optræder. For mig er effekterne det sekundære, når jeg går på scenen som tryllekunstner og underholder. Det vigtigste for mig er uden tvivl at sikre, at selskabet, jeg står overfor, er underholdt og fascineret. Selv den mest imponerende effekt bliver uinteressant, hvis tryllekunstneren ikke formår at ”sælge varen”. Af samme årsag har jeg brugt ufattelig mange timer og år af mit liv på at perfektionere mig i netop at inddrage, henvende mig til og engagere mit publikum i alt, hvad jeg laver. Heldigvis har det vist sig at give pote, og med fare for at lyde en smule arrogant og selvfed vil jeg mene, at ikke mange besidder evnen til at underholde, som jeg gør. Det er noget, der for alvor gør mig stolt, når jeg underholder til festen.

Her afholder jeg workshops

Helt konkret er det muligt at booke mig som tryllekunstner, underholder eller workshopafholder i hele Danmark. Jeg er bosiddende i Århus, men tilbyder underholdning og workshops på både Sjælland, Fyn og i Jylland. Prismæssigt er der selvfølgelig en naturlig kørsels- samt broafgift, hvis jeg bliver booket som tryllekunstner på Sjælland, men hvis jeg i forvejen har shows derovre samme dag, kan det naturligvis gøres billigere. Og lad mig lige slå fast: Uanset om man som arrangør ønsker at booke mig som en del af en workshop, eller man i stedet ønsker at booke mig som underholdning til konfirmation, underholdning til julefrokost eller underholdning til fødselsdag, så tøv ikke med at kontakte til mig. Jeg kommer med glæde de steder, showene er – uanset showtype.

Tryllekunstneren tager til Grækenland

Nu glæder jeg mig til at få ro på og koble fra et andet sted end i Danmark sammen med min fantastiske kæreste. Udover at være energisk på scenen, har jeg også meget energi udenfor scenen. Mange af jer ved det med stor sandsynlighed ikke, men privat går jeg højt op i kost og træning – derfor er vores måde at koble fra på, når vi rejser, ikke nødvendigvis at ligge ved poolen og sole os dagen lang. Tværtimod elsker vi at gå lange ture i bjergene og opleve det, vi ikke rigtig har mulighed for i Danmark. Nemlig højderne (og kulturen, naturen og maden ikke mindst). Så det er på med vandreskoene, forbi det lokale supermarked, købe en salat og en vand, og så er det afsted det meste af dagen.

For mig er det meningen med livet (jaja, kliché-agtigt, I know), lige så vel som det at kunne leve af sin passion også må siges at være meningen med livet for mig.

På gensyn i Danmark

På falderebet kan jeg fortælle jer, der læser med, at årets julefrokost- og konfirmationsforespørgsler allerede nu er begyndt at melde sin ankomst. Derfor vil jeg også gøre jer opmærksom på at forespørge på underholdningen inden alt for længe, hvis datoen ikke skal nå at besættes af andre potentielle arrangører. Send en forespørgsel gennem min kontaktformular, så vi sammen kan skabe en helt speciel oplevelse til det næste arrangement.

Vi snakkes ved igen i oktober måned – det ser jeg allerede frem til. Tak for jeres tid, og hav det godt så længe! 🙂

//Nicolaj

Andre
blogsider