Skip to content
Nu Starter Underholdning Til Julefrokost

Halløwsi drenge, piger, mænd, kvinder og alt derimellem. Velkommen til oktober måneds blogindlæg – et indlæg, der er skrevet umiddelbart inden, det for alvor går løs med årets julefrokostoptrædener.

Spændt på trylleri ved julefrokoster

Jeg ser altid helt utrolig meget frem til netop denne tid på året, som typisk strækker sig over 2-3 måneder. Mest fordi julefrokostperioden rummer alle former for adfærd hos selskaberne: De glade, de koncentrerede, de begejstrede, de sløve, de fulde, de højrøstede. Ja, hele pladen er repræsenteret! Det er også denne periode, hvor jeg som regel må trække på hele mit erfaringsmæssige grundlag, idet underholdning ved julefrokoster virkelig kan stikke i alle retninger. For at bruge en ofte anvendt kliché kan man især ved julefrokoster sige, at ikke to shows er ens.

Beruset og ukoncentreret

Generelt ser jeg nogle tendenser, som år efter år går igen ved denne arrangementstype. For det første er stemningen generelt mere løssluppen og højrøstet. Når jeg går på som tryllekunstner til julefrokosten har festen i langt de fleste tilfælde været i gang nogle timer. Det vil sige, at selskabet har haft rig mulighed for at indtage diverse alkoholiske drikke, inden jeg entrerer. Indtagelsen af alkohol skaber højt humør og god stemning, hvilket isoleret set er en positiv ting, men det kan i dén grad også være en udfordrende affære. At skulle have et beruset (eller mere til) selskabs opmærksomhed kan være én af de helt store kampe, der skal kæmpes, når jeg skaber underholdning ved julefrokoster. Derudover kender vi nok alle sammen til det der med, at vi føler os liiiige en tand klogere, måske endda bedrevidende, i beruset tilstand. Derfor er det bestemt ikke usandsynligt, at gæsterne i selskabet vil afbryde mig (enten i form af snak, råb eller ved fysisk fremmøde hos mig på scenen) undervejs for at fortælle mig, hvad jeg gjorde, hvordan jeg snød, eller hvor sjovt/kedeligt den effekt, jeg lige lavede, var.

Desuden er det at fastholde et selskabs opmærksomhed ved en julefrokost en disciplin i sig selv. Gæsterne er opstemt og generelt ikke gode til at fastholde fokus ét sted længere tid ad gangen. Derfor udvikler og skriver jeg også mit julefrokostshow meget nøje, når jeg skal agere underholdning, så jeg er sikker på, at alt det unødige skæres fra, og jeg alene står tilbage med essensen af min optræden. Helt konkret skal effekterne, jeg præsenterer for selskabet, være hurtige og gerne visuelle – det er i min optik de nok to vigtigste elementer, man som tryllekunstner bør tænke over at inkorporere, når man skal optræde ved en julefrokost.

Hårdt men godt

Ud over at det kan være en hård og til dels opslidende affære, er julefrokostperioden bestemt også en periode, som tilfører megen glæde og mindeværdige øjeblikke til min passion som professionel underholdende tryllekunstner.

Som beskrevet ovenfor er der ikke to shows, der er ens – dette gør sig specielt gældende ved julefrokoster. Graden af improvisation er langt højere end normalt, da det er under disse optrædener, der er størst sandsynlighed for, der sker noget uventet. Samtidig er det også det, der gør mit show levende og sjovt for mig at levere. Jeg trives bedst i udvikling, og derfor synes jeg også, det er enormt spændende, når jeg er nødsaget til pludselig at lave noget om under showet, fordi noget ikke virker eller går som planlagt. Det vokser jeg af, og det holder mig hele tiden til ilden, så jeg ikke kommer til at optræde på rutinen.

Sådan er det gået siden sidst

Om få uger starter årets julefrokoster, og jeg glæder mig som en sindssyg! Siden sidst har jeg opladt batterierne med en helt igennem skøn ferietur til Grækenland hvor afslapning, gåture og autentisk, græsk mad havde højeste prioritet. Og for at det ikke skal være løgn, tager min bedre halvdel og jeg 5 dage til Italien i næste uge. Simpelthen fordi vi er så privilegeret at kunne forvalte vores egen tid. Findes der for øvrigt noget bedre end lige at mærke sommervarmen igen, når tiderne i Danmark efterhånden er blevet både mørke og kolde? De seneste år har vi virkelig forsøgt at prioritere at rejse udenfor ferier og allerhelst i Danmarks koldeste måneder.

Jeg er helt sikker på, jeg er i topform og klar til at agere tryllekunstner ved diverse julefrokoster, når vi igen vender retur. Det bliver godt og vildt!

Book underholdning til julefrokost

Skal virksomheden (eller privaten) nå at have mig på besøg i løbet af de næste måneder? Jeg garanterer jer for, at jeg er leveringsdygtig af at både spændende, humorfyldt, inddragende og fascinerende trylle- og tankelæsningsshow, som med garanti vil skabe grin og mystificerende stunder. Uanset om jeg skal agere tryllekunstner i Jylland, tryllekunstner på Fyn eller tryllekunstner på Sjælland er jeg klar!

Send en forespørgsel i min retning ved at udfylde kontaktformularen. Besværligt? Ring op til mig på tlf. 28913718, så vi kan få en sludder om arrangementet og dine/jeres ønsker! Bemærk dog, at meget af kalenderen allerede er fyldt ud, så det er med at være hurtig på aftrækkeren (som de ville sige i ”Hvem vil være millionær”).

På gensyn i november måned, hvor jeg nok skal opdatere jer på, hvordan de første mange julefrokoster er gået. 🙂

Alt det bedste,

//Nicolaj

Andre
blogsider