Skip to content
3 Gode Grunde Til At Booke En Tryllekunstner

Hej alle – en servicemeddelelse!

Jeg har tænkt meget over, hvorfor vi tryllekunstnere er så eftertragtet til diverse arrangementer som især fødselsdage, konfirmationer og bryllupper.

Flere arrangører har udtrykt, det kunne være fedt, hvis de havde en guideline, når de ønsker at booke en tryllekunstner. Altså nogle såkaldte retningslinjer for, hvorfor det er en god idé at booke lige præcis os, og hvad vi egentlig kan tilføre arrangementet. Derfor omhandler dagens indlæg de tre bedste grunde til, hvorfor I som arrangører skal booke mig. Det er gjort både overskueligt og let forståeligt, så I hurtigt selv kan danne overblikket.

Mine tre bedste grunde, som er listet nedenfor, tager udgangspunkt i den generelle fest. Altså vil disse være gældende for langt de fleste arrangementstyper. 🙂

Personlig tryllekunstner

Indlægget her bruges ikke på at nedskrive generaliserende ord, som gælder for alle tryllekunstnere. I stedet fokuserer jeg på mig selv, og hvordan mit trylleshow gør en forskel og udmærker sig. Derfor følger her MIT bud på, hvorfor jeg er det oplagte valg til jeres næste arrangement.

1: Aktivt publikum i trylleshowet

Mit ultimative ønske er, at selskabet for alt i verden ikke keder sig under showet. Det er vel i grunden de fleste tryllekunstneres ønske. Men fokus i mit trylleshow er at inddrage publikum i et større omfang, end hvad jeg andre steder har set.

Allerede fra showets begyndelse, henvender jeg mig direkte til selskabet. Her laver jeg en slags ”opvarmningsøvelse”, som jeg elsker at kalde det. Grunden til, jeg er tosset med at slynge ordet ”opvarmningsøvelse” ud, er at jeg ønsker at opleve gæsternes reaktion. Ofte er det en reaktion, som ikke er særlig hverken positiv eller åben. gæsterne har formentlig spist hovedret og tror nu i fulde alvor, jeg vil have dem til at være fysisk aktive. Og så endda, når de allermest bare har lyst til at slå mave.

Der går dog ikke længe før et smil afløser mit påtagede, alvorlige ansigtsudtryk. Jeg indrømmer hurtigt overfor publikum, at vi naturligvis ikke skal lave hverken sprællemænd eller englehop. De ånder lettet op, og jeg forklarer derefter, hvad det egentlig er, jeg mener, når jeg bruger ordet ”opvarmningsøvelse”.

Det betyder alt, hvis tryllekunstneren involverer selskabet

Jeg vil ikke kede jer med at beskrive, hvordan ovenstående effekt spiller sig ud. Det må være en overraskelse! Min pointe er blot, at jeg allerede fra showets begyndelse hyggesnakker og henvender mig til mit publikum. Det skaber en nærværende stemning, som selskabet sætter pris på.

Vi laver opvarmningsøvelsen (selskabet skal bare blive siddende!!), som skaber både grin og et godt udgangspunkt for resten af trylleshowet.

Gæsterne er nu opmærksomme på, at showet er i gang, og at de kan forvente at blive inddraget undervejs. Min erfaring med at starte showet ud med publikumsinddragelse, er kun positiv. Det er som om, selskabet kommer ind i en særlig stemning, som gør, de kan nyde resten af showet.

Desuden er mit fokus at engagere selskabet på sjov og fascinerende vis hele showet igennem, uden det føles for voldsomt. Som et led i det, elsker jeg at improvisere over hændelser, der sker under selve showet. Disse udnytter og kommenterer jeg ofte på, som medvirker til højt humør og højlydt latter. Naturligvis gøres det med et smil på læben, så ingen får følelsen af at blive udstillet.

2: Magi og underholdning i trylleshowet

At beherske dét at snyde og fascinere et selskab er én ting. En ting, som alle dybest set kan lære blot ved at øve sig. Noget ganske andet er at underholde selskabet, samtidig med det tages ved næsen.

Magi og underholdning er derfor to helt afgørende faktorer, tryllekunstneren altid bør tænke grundigt over. Et trylleshow, der alene baseres på snyd, opleves tørt, upersonligt og kedeligt. Desværre har jeg selv været vidne til et par af slagsen. For hvor imponerende er det allermest imponerende trylletrick, hvis tryllekunstneren ikke har publikum med sig og ikke fokuserer på underholdningselementet? Måske det bare er mig, men det lyder ikke særlig appellerende.

Selskabsforståelse og det at være underholdende som tryllekunstner

Allerede i starten, da interessen for trylleriet begyndte, tænkte jeg over, hvordan jeg ønskede at underholde tilskuerne. Jeg gjorde mig mange overvejelser om min egen karakter og optræden som helhed. Det har krævet mange års erfaring at komme dertil, hvor jeg er i dag. For det er ikke bare noget, man lige evner fra dag til anden.

Jeg begyndte at studere emnet selskabsforståelse og reaktionsmønstre, så jeg kunne blive mere opmærksom på publikums behov. Solid læsning og adskillige timer er det blevet til, men jeg har aldrig nogensinde fortrudt det. Det har givet mig en helt anden tilgang til mit selskab, som både de og jeg tydeligt mærker.

Min viden kan altid optimeres, og det er ofte noget, jeg bruger mange timer på. Ikke så meget fordi, jeg er tvunget til det, men alene af den grund, at det er spændende.

Publikums respons er essentiel

Hvordan mit trylleshow tages imod af et publikum, er det absolut mest betydningsfulde. Her oplever og fortæller mange gæster, at min optræden har føltes helt surrealistisk. Mange kommer imponerede op og takker mig for et godt show. Jeg giver mig desuden altid tid til en god snak, når jeg pakker mine ting sammen og takker af. Det er nemlig her, de reelle reaktioner på min optræden udtrykkes. Heldigvis har jeg endnu til gode at være på besøg hos utilfredse gæster. Og det må da være et kvalitetsstempel.

Som professionel tryllekunstner lever jeg af, at folk booker mig til deres arrangementer. Derfor nytter det ikke noget, hvis jeg er ligeglad og lukker ørerne for deres respons. Min interesse for selskabsforståelse opstod desuden, da jeg fik en god snak med en arrangør om emnet.

I dag kan jeg efterhånden godt tillade mig at fastslå, at selskabsforståelse er en af mine spidskompetencer.

3: Skræddersyet trylleshow

Med mere end 13 års erfaring er det yderst vigtigt for mig, at trylleshowet, jeg leverer, er af højeste kvalitet. Til at sikre det, tilpasser jeg altid mit show efter arrangørens ønsker. Om det så omhandler konfirmationen, brylluppet, firmafesten eller fødselsdagen, rådfører jeg mig med arrangøren. På den måde skabes det bedste resultat. Det betaler sig altid at spidse øre – især fordi arrangøren har et større kendskab til selskabet.

Sådan kan arrangøren bidrage til trylleshowets indhold

Showet kan skræddersyes på flere forskellige måder. Arrangøren kan have ønsker til den komiske del – altså jokes og morsomheder. Måske har arrangøren ønsker til en speciel entre – overraskende eller ikke overraskende. Ydermere kan der være specifikke ønsker til indholdet/effekterne. Måske er selskabet/hovedpersonen/hovedpersonerne vilde med visse effekttyper.

Muligheden for at imødekomme arrangørens behov er altså høj. Bliver selskabet mere tilfreds, hvis vinklen på showet ændres, er det mig en glæde at strukturere showet ud fra det.

Arrangører skal desuden ikke være nervøse for, at trylleshowet bliver for rodet, hvis for mange behov skal tilgodeses. Tværtimod. Med min efterhånden lange karriere ved jeg, hvordan et show sættes sammen.

Alle disse overvejelser og flere til gør sig gældende, når jeg konstruerer mit trylleshow.

Informer i god tid

Det skal dog fastslås, at det kan betale sig at være ude i god tid med bookingen. Jo mere tid, jeg har til at planlægge mit show, jo bedre. Og jo før, jeg hører ønskerne fra arrangøren, jo hurtigere kan jeg komme i gang med arbejdet.

Hvis datoen for min optræden kommer for tæt på, har jeg desværre ikke samme muligheder for at organisere showet til mine arrangørs fordel. Så her kan tiden sætte en helt naturlig stopper.

Derudover har jeg i perioder en ufattelig travl kalender og mange shows. Her kan det ligeledes være en hindring at strukturere et show fra start med arrangørens behov i fokus. Som regel er det dog ikke et problem.

Sammenfattende

Så her har I dem – mine bedste grunde til, hvorfor mit trylleshow sparker r*v! 🙂

Er I interesseret i at læse om underholdningen til jeres fest, kan I læse mere ved at klikke på linket. Det er værd at nævne, at mit show henvender sig til alle aldre og kan bruges i mange sammenhænge.

Hvis nysgerrigheden på min person og hvad et show med mig indebærer, kan I læse mere om mig på forsiden.

Jeg håber, indlægget har givet mening. Det er min forhåbning, at I nu har et større kendskab til, hvorfor mit show er det helt rette valg.

Vi ses i fremtidige indlæg eller til din næste fest? Nu vil jeg videre med forberedelserne til de kommende shows – jeg får travlt, men jeg elsker det!

Det har været en fornøjelse, hvis I har læst med så langt! 🙂

Husk at følge mig på de sociale medier for mere underholdning og tryllekunst:

Facebook

Youtube

Instagram

Bedste hilsner

//Nicolaj Mogensen

Andre
blogsider