Skip to content
Jeg Er Blevet Interviewet Om Mit Tryllekunstnererhverv

Hallihalløj alle læsere,

Tak, fordi I har klikket jer ind på det første reelle sommerindlæg (i hvert fald officielt, nu hvor vi har ramt juni måned!). Jeg har set frem til at skrive dette indlæg, da der er sket ikke så lidt siden maj måneds blogindlæg.

For det første har jeg været sydpå bl.a. for at få tanket op mentalt. Ferien var tiltrængt ovenpå en crazy periode som tryllekunstner til konfirmation. Efter adskillige optrædener på kort tid i som underholdning i Jylland, underholdning på Fyn og underholdning på Sjælland blev jeg enig med mig selv om, at en uges ferie langt væk fra hverdagens stress ville gøre godt. Det resulterede heldigvis i en skøn uge i Albanien, hvor natur og kultur i den grad blev udforsket. Albanien er blandt de fattigste lande i EU, og min kæreste og jeg havde da også forbehold og usikkerheder forbundet med netop det inden afrejse.

De blev heldigvis gjort til skamme, og Albanien viste sig fra sin bedste side. Rare, smilende og imødekommende mennesker, godt vejr, flot natur og god mad er det indtryk, vi står tilbage med efter turen. En genial oplevelse og et fantastisk land, som endnu ikke for alvor er blevet et land på højde med eksempelvis Grækenland og Spanien i forhold til turismen.

Specielt var det at rejse ind i et land, som ikke er medlem af EU endnu (de har dog stået på ”venteliste” til at skulle blive medlem siden 2013). Sikkerheden og regelsættet var noget anderledes, specielt fordi vi landede i Grækenland for derefter at busse os ind i Albanien. Ved grænseovergangen var der megen sikkerhedstjek og dokumentation, som skulle være på plads, inden vi måtte betræde det albanske land. Heldigvis gik det hele, som det skulle, og selvom det var tidskrævende følte vi os på intet tidspunkt usikre eller nervøse. FEDT!

Ude godt, hjemme bedst

Med +30 grader og et hotelværelse til den smalle og lille side (bevares, det gjorde ikke noget ved det overordnede positive indtryk af ferien!) er det nu også ganske udmærket at være tilbage på dansk jord igen.

Jeg har kastet mig over de projekter, jeg forlod inden afrejse, og det betyder også, at der de kommende måneder skal arbejdes hårdt. Showmæssigt har jeg en del underholdningsarrangementer foran mig, og jeg skal bl.a. underholde som tryllekunstner til bryllup, tryllekunstner til fødselsdag og tryllekunstner til firmafest de kommende uger og måneder.

Foruden optrædener har jeg også et one-man show, som kærligt skal tages hånd om. Jeg er så småt ved at være færdig med at plukke de effekter ud, som skal præsenteres, og derudover er jeg et godt stykke med manuskriptet. Inden længe begynder jeg at øve showet for alvor, så det kan stå helt og aldeles skarpt til min præmiere på Comedy House i Viborg tirsdag d. 8. oktober. Shit, det bliver vildt at skulle på sin allerførste tourné! Hvis I har lyst til at købe billet til showet, kan I gøre det lige her.

Interview med TV2 Østjylland

For nogle uger siden havde jeg besøg af TV2 Østjylland, som havde et ønske om at lave et portræt af mit virke som tryllekunstner og jeg. I den forbindelse brugte jeg en dag med en journalist, hvor jeg blev spurgt ind til det at være tryllekunstner og det at kunne leve af at underholde andre. Udover at portrættet omhandler mig, er min kæreste og kammerat blevet interviewet, hvor de bl.a. har haft mulighed for at fortælle, hvordan de har set på min rejse fra sidelinjen, og hvad de tænker om, at jeg kan arbejde fuldtid som tryllekunstner og underholdning til fest.

Foruden min vej til at blive professionel tryllekunstner kommer jeg naturligvis også ind på, hvordan jeg har formået at lave aftaler med flere af Danmarks store underholdningssteder i forbindelse med mit one-man show. Faktisk er det utrolig svært, når man ikke er kendt, at få aftaler i hus. Mange steder er skeptiske og ønsker ikke at tilbyde mig en plads hos dem (fair nok, de skal selvfølgelig også være sikre på, de kan få solgt billetter). Desværre synes jeg, der er FOR mange steder, der blankt har afvist mit ønske om et show hos dem – men sådan er det jo, når man brænder så meget for sit fag og for alt i verden har lyst til at vise andre, hvor fedt det er!

Min umiddelbare tanke er, at der kom noget godt ud af interviewet, selvom jeg var en smule nervøs og akavet, når der peger to store kameraer direkte ned i hovedet på en. For et par dage siden blev det første ”sneak peak” lagt op på TV2 Østjyllands Facebook- og Instagramside, og jeg kan heldigvis genkende mig selv i det, jeg får sagt. Det færdige og lange portræt bliver sendt på TV2 Østjylland en af de kommende dage, og det ser jeg meget frem til at se.

Hvis I har lyst til at se det korte interview, som allerede er lagt op, har jeg linket til det på min Facebookside, som kan tilgås her.

Ellers vil jeg sige jer en stor tak, fordi I igen har læst med så langt.

Vi snakkes ved i juli måned – hav det godt indtil da, og god ferie (til de af jer, der skal afholde en sådan).

//Nicolaj

Andre
blogsider