Skip to content
Velkommen Til Tryllebloggen

Kære læsere,

For det første: Hjertelig velkommen til min trylleblog! Mit navn er Nicolaj Mogensen, og jeg er professionel tryllekunstner (til de af jer, der endnu ikke har bemærket det…). 🙂

Jeg er utrolig beæret over, I læser med og håber, I vil fortsætte. Hjemmesiden er for nyligt sat i værk, og jeg håber, det er til at finde rundt herinde.

Hjemmesiden er gjort så overskuelig som mulig og bliver løbende opdateret. På den måde har I altid det bedste udgangspunkt for at finde lige præcis det, I søger.

Tryllebloggens formål

Tryllebloggen er tiltænkt både personlige oplevelser samt sjove og magiske erfaringer. Og naturligvis at skabe kontakt til arrangører ved diverse arrangementer. Ydermere vil der være brugbar viden og info til jer, som I hellere end gerne må tage del i.

Skulle det på nuværende tidspunkt allerede nu være for meget tung tekst til jer? I så fald er I meget velkomne til at hoppe videre, og finde det I søger! 🙂

… I er her endnu, sådan!
Som flere af jer måske har bemærket, mangler hjemmesiden især noget – nemlig videoer. Videoer, hvor I får et unikt indblik i, hvad jeg er for en person, og hvilket format jeg har. Sagen er den, at jeg netop nu er i gang med at redigere mine første videoer. Disse videoer vil i den nærmeste fremtid blive lagt op på hjemmesiden. Lige så snart de er færdigredigeret, står de til jeres rådighed! I mellemtiden må I “nøjes” med det, der fortæller mere end 1000 ord – nemlig billeder.

Som det første på bloggen vil jeg starte med at besvare et par af de spørgsmål, jeg som tryllekunstner får. Særligt, når jeg fortæller nogen om mit professionelle erhverv.

Hvilke arrangementer kan en tryllekunstner bookes til?

Ganske simpelt vil jeg groft understrege, at en tryllekunstner er en alsidig og sikker underholdningsform. Trylleri er ét af de erhverv blandt få, som spænder utrolig bredt – både arrangements- og aldersmæssigt. Det er noget, alle kan være med til, fascineres af og grine over – det garanterer jeg!

Der opstår tit, hvor pudsigt det end lyder, en magisk stemning blandt publikum, når tryllekunstneren gør sit indtog. Det er en udefinérbar følelse, som udfordrer og opfordrer til glæde, smil, mystik og fascination. Publikum tager stor del i arrangementet, og vil hele vejen igennem være deltagende sammen med tryllekunstneren. Af samme årsag bruges trylleri som teambuilding på flere arbejdspladser.

Det ideelle valg

Opsummeret mener jeg uden tøven, en tryllekunstner vil være ideelt til langt de fleste arrangementer. Fødselsdagen, konfirmationen, julefrokosten, privatfesten, brylluppet, firmafesten osv. Jeg kan garantere jer høj underholdningsværdi uanset. Simpelthen.

I fremtidige blogindlæg vil jeg uddybe, hvorfor en tryllekunstner er en fabelagtig idé til specifikke arrangementer. Som ovenfornævnt kan det være til fødselsdagen, konfirmationen eller julefrokosten. I er også meget velkomne til at klikke jer ind på en af ovenstående arrangementer og læse mere.

Underholder du både børn og voksne?

Som udgangspunkt, ja. Jeg beskrev i forrige spørgsmål, at trylleri netop er for alle aldre. Som tryllekunstner bevæger man sig typisk inden for rammerne “voksentryller” og “børnetryller”.

Jeg er at finde i kategorien “voksentryller”. Det betyder dog ikke, børn ikke kan se med, grine og fascineres gennem showet. Selve strukturen er bare anderledes for en “voksentryller”, end den er for en “børnetryller”.

En “børnetryller” vil ofte anvende tricks som ”malebogen”, lave ballondyr og andre effekter, der hører ind under børneområdet. Disse effekter er som udgangspunkt ikke noget, voksne vil finde synderligt imponerende eller fascinerende.

Når jeg til gengæld skriver, at jeg befinder mig i kategorien “voksentryller”, er det med bevidstheden om, jeg laver noget, som alle kan være med til. Men også noget som, i hvert fald for voksnes vedkommende, vil have en langt højere underholdningsværdi. Kort fortalt: Både børn og voksne kan være med og deltage aktivt under mit show.

Hvorfor er du blevet tryllekunstner og ikke noget mere “almindeligt”?

Ovenstående spørgsmål møder jeg utrolig ofte, og jeg kender endnu ikke helt selv svaret.

Ét svar er, at jeg nu engang lever af det, jeg i mange år har elsket som min hobby. Et andet svar er, at jeg nyder publikums reaktioner og fascination, når jeg snyder og manipulerer med dem. 🙂

Det giver mig et ekstremt boost og en selvtilfredshed indeni, når det jeg laver udføres vellykket. Selvfølgelig gøres det altid med glimt i øjet og et smil på læben.

Endeligt er et tredje svar: Hvad betyder “noget mere almindeligt” egentlig? For jeg er ikke sikker på, jeg forstår den formulering. I min optik er det noget subjektivt, vi ligger og roder med. For mig er det komplet “almindeligt”, at jeg nu engang lever af det, jeg elsker og har perfektioneret i mange år.

Nuvel, trylleri går vel i grunden ind under “anderledes” erhverv. Eller gør det? – Den tager vi en anden gang. 🙂

Fra hjertet et kæmpe TAK, fordi I har vist interesse for dette indlæg.

Afslutningsvis vil jeg inderligt håbe, I har nydt at læse med. Jeg vil sørge for, at fremtidige indlæg ikke blive helt så lange.

Det var ved at være alt for mig. Hvis I kunne tænke jer at læse mere om, hvem jeg er, kan I gøre det lige her.

Mange magiske hilsner

//Nicolaj Mogensen

Andre
blogsider