Skip to content
Underholdning Til Privat Julefrokost Og Firmajulefrokost
Hellooo,

Så er der nyt på bloggen! 🙂

Med en veloverstået, travl og ikke mindst fuldstændig fantastisk konfirmationsperiode, venter den næste periode lige om hjørnet: Julefrokostperioden. Det er en periode, jeg helt afgjort har glædet mig utrolig meget til. Mest fordi der ikke er to julefrokoster, der er ens. Uforudsigelighed og improvisation er blandt de ting, der bliver ved med at holde gang i min motivation for tryllekunst. Jeg elsker at blive udfordret – og det bliver jeg i dén grad ved julefrokoster!

Julefrokost og underholdning

At underholde som tryllekunstner ved julefrokoster er ganske specielt og unikt. Det gælder i særdeleshed både i privat- og firmamæssig sammenhæng.

Julefrokoster kan have vidt forskellig karakter alt efter antallet af gæster, tidspunktet for min optræden, stadiet af beruselse osv. Især sidstnævnte er afgørende for, hvor meget selskabet kan og vil lade sig underholde. Jeg har ved efterhånden mange lejligheder underholdt til julefrokoster, hvor dele af selskabet allerede inden min ankomst var faldet i søvn eller lagt i seng. Alene på baggrund af et for stort alkoholindtag. Det er i min optik ikke det bedste udgangspunkt for at opleve et trylleshow fyldt til randen med fascinerende effekter. Dog var det positive, at de fordrukne jo ikke havde mulighed for at forstyrre showet for de gæster, der rent faktisk havde holdt igen med alkoholen.

Derudover har jeg også optrådt ved mange julefrokoster, hvor selskabet var lidt for godt kørende under min optræden. På den måde forstået, at de var i festhumør, havde problemer med at sidde stille og egentlig bare havde mest lyst til at feste med de øvrige deltagere. Det er altså op ad bakke fra start. Men ”the show must go on”, og i disse situationer har jeg måtte takle de forstyrrende elementer på bedst mulig vis. Til gengæld har jeg med årene og erfaringen lært et par tricks til, hvordan jeg alligevel kan få fulderikkerne til at være mere fokuseret og koncentreret.

Med ovenstående in mente er der derfor flere faktorer, der spiller ind, når jeg planlægger og målretter mine shows til julefrokoster.

Spild ikke tiden

Da julefrokosten som anledning i mange tilfælde rummer et utålmodigt publikum, gælder det om ikke at dvæle for længe ved noget som helst under showet. Der skal gerne ske noget ofte (jeg plejer at gå ud fra, at jeg hvert 5. minut skal have en ”WOW”-faktor i showet), som gør at koncentrationen selskabet iblandt bibeholdes. Sker det ikke, skaber det hurtigt utålmodighed og uinteressant ageren hos gæsterne.

Med det i baghovedet sørger jeg altid for at indlægge en effekt samt et klimaks jævnligt, så publikum, så vidt det er muligt, fastholdes i en slags fascinerende ”trance”. På den måde har de nemlig tendens til at holde koncentrationen og udelukkende fokusere på mit show.

Læs mere om, hvordan jeg skræddersyr showet til julefrokosten ved at klikke jer ind på siden Underholdning Til Julefrokosten.

Grin med gæsterne

Foruden at vise tryllekunst, er mit hemmelige våben altid at anvende humor og komik, når jeg optræder som tryllekunstner og underholder. Det er ligeledes et fantastisk redskab at benytte sig af, hvis publikum har lidt ekstra krudt bagi.

Derfor gør jeg meget i at joke med selskabet undervejs, således jeg er sikker på, de stadig er med mig. Grin løsner op og gør, vi lytter, bliver opmærksomme, og at vores koncentration skærpes. På den måde fremstår et show bare mere appellerende, når underliggende komik er en central del af løjerne!

Som årene er gået, er jeg blevet ret ferm, når det handler om at lave improviserede jokes i showet. I julefrokostmæssig sammenhæng kommer det mig utvivlsomt til gode, idet sandsynligheden for, der sker noget uventet under et sådant arrangement, når folk har fået noget at drikke, er stor. Det giver mig en unik mulighed for at tage lidt ekstra gas på deltagerne. Oftest med det resultat, at stemningen og humøret får et ekstra nøk op.

3, 2, 1, julefrokost!

Indenfor de næste par uger går det løs, når jeg igen sætter mig ud i bilen og drager land og rige rundt med mit julefrokostshow. Går I med overvejelser om, om et show til netop jeres julefrokost kunne passe ind, så tøv ikke med at kontakte mig for et helt uforpligtende tilbud på underholdningen. Men vent ikke for længe – forespørgslerne tikker i disse dage allerede ind.

Nu vil jeg komme et skridt videre i min planlægning af de allerede bookede julefrokoster. Det bliver så fedt!

Tak for jeres tid, og på gensyn i næste indlæg! 🙂

//Nicolaj

Andre
blogsider