Skip to content
Konfirmationsperioden For En Tryllekunstner

Hejsa, folkens!

Så er jeg tilbage med nyt på tryllebloggen. I dag skal det handle om den nok mest travle periode på året i min professionelle karriere: Konfirmationsperioden. Det er suverænt den periode på hele året, hvor jeg får flest henvendelser fra arrangører, der ønsker at overraske konfirmanden.

Men hvorfor er det så lige, at jeg som tryllekunstner er så eftertragtet til netop denne type arrangement? Det giver faktisk ret god mening, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo! 🙂

Der er nemlig nogle helt særlige egenskaber, som tryllekunst kan i forhold til så meget andet.

Nul aldersbegrænsning

For det første egner mit show sig utrolig godt til netop en konfirmation, da alle aldersgrupper som regel er repræsenteret. Trylleri har den fantastiske egenskab, at det kan fascinere på tværs af alder. Enhver kan forholde sig til at opleve noget, hvad enten det er et korttrick eller rendyrket tankelæsning, der ikke kan forklares. Det har alle dage pirret vores tankegang – og det uanset om man er barn, ung, voksen eller ældre.

Derudover virker trylleri især tiltalende for netop konfirmander. De har en alder, hvor de allerede har udviklet deres evne til at kunne reflektere. Samtidig har de som oftest højt humør, god energi og stort gåpåmod. Alt i alt en oplagt hovedperson at inddrage lige lidt ekstra. Af netop disse årsager bruges trylleshowet til at sikre, at alle og især konfirmanden får en ekstraordinær og anderledes oplevelse.

Med konfirmanden i centrum

For det andet inddrager jeg altid konfirmanden gennem mit show. Jeg har bare lært med årene som professionel i branchen, at oplevelsen bliver 20% bedre. Hvis hovedpersonen får lov at være ekstra med i løjerne, der foregår på ”scenen”, opleves showet både nærværende og personligt. Derfor koncentrerer jeg mig altid om, når jeg planlægger showet at sørge for, at konfirmanden bliver en gennemgående karakter. Det er jo dybest set ham eller hende, jeg er der for.

Desuden har jeg alle dage gået højt op i at inddrage og engagere hele mit selskab, som showet skrider frem. For det er altså bare federe, at vi sammen fungerer som en enhed. Og at det dermed ikke omhandler ”selskabet” og ”tryllekunstneren” som to enkeltstående enheder. Det bidrager til, at hele oplevelsen føles langt mere hyggelig og underholdende, når I som publikum aktiveres. Derudover sørger publikumsinddragelse for, at I bevarer koncentrationen hele vejen igennem.

Jeg har oplevet diverse shows gennem tiden, hvor jeg selv har siddet med som publikum. Og hvor gør det bare en kæmpemæssig forskel, når underholderen henvender sig til selskabet og inddrager dem. Det kan virkelig noget.

Så hermed et godt tip, hvis nogen af jer fremlægger eller taler til og for andre til daglig: Aktivér selskabet undervejs, så det ikke blot skal agere observerende og iagttagende. Det giver en helt anden stemning at involvere sig med sit publikum. Trust me.:-)

Læs meget mere om mit trylleshow til konfirmationen her.

Skræddersyet trylleshow

For det tredje ligger mit primære forarbejde i at konstruere showet, så det passer til arrangementet og/eller selskabets behov. Det gør jeg naturligvis i samarbejde med arrangøren, når han/hun kontakter mig. Det kan eksempelvis være, at arrangøren ønsker at overraske konfirmanden på en bestemt måde. Måske har arrangøren ønsker til konfirmandens rolle under showet. Måske har arrangøren endda ønsker til tricks, de godt kunne tænke sig, at konfirmanden og selskabet skal opleve.

Overvejelserne er mange, og jeg sætter altid tiden af til at udtænke det bedste show, der passer til arrangørens forventninger.

Høj underholdningsværdi

For det fjerde har mit trylleshow, hvis jeg skal være lidt selvfed, bare en enormt høj underholdningsværdi.

Jeg ved af ren og skær erfaring, at der som regel er en del unge mennesker med til en konfirmation. Og netop unge mennesker har for vane at løfte showet til nye højder, hvis de mødes og engageres rigtigt. Derfor gør jeg altid brug af en masse humor, mens jeg optræder. De unge menneskers reaktioner giver som regel anledning til, at det øvrige selskab kommer ind i samme stemningsboble. Det tænker jeg uden tvivl, har noget med deres naturligt høje energiniveau at gøre. Og det er fedt! 🙂

Jeg går ikke kun op i at snyde mit selskab – selskabet skal også more sig imens. Ellers fremstår mit show hurtigt kedeligt og ligegyldigt. Hvem gider se på ”verdens bedste tryllekunstner”, hvis ikke denne kan underholde sit selskab undervejs? Jeg kender ikke nogen.

Så at bruge humoren i min optræden er det, der betyder allermest for mig, når jeg entrerer som professionel underholder.

Her kan jeg bookes

Hvis I sidder og er interesseret i at finde ud af, om jeg er den rette underholdning til konfirmationen, er I meget velkomne til at udfylde min kontaktformular her. Det er naturligvis helt uforpligtende.

Desuden kan I læse mere om ”tryllekunstner til festen” ved at besøge festdoktoren.dk. Herigennem kan jeg også bookes.

Hvis I ydermere er i problemer mht. arrangementets lokation af den ene eller anden årsag (især i denne Covid-19-tid), kan jeg anbefale at tage et nærmere kig på selskabslokaler.dk. De tilbyder nemlig et hav af forskellige selskabslokaler til arrangementet.

Afsluttende ord

Jeg optræder naturligvis ikke kun ved konfirmationer! Derfor kan I også finde information om andre arrangementer:

Tryllekunstner til fødselsdagen

Tryllekunstner til Brylluppet

Tryllekunstner til Julefrokosten

Tryllekunstner til firmafesten

Tryllekunstner til sommerfesten/familiefesten

Det var alt fra mig for denne gang. Selvom årets konfirmationer grundet Covid-19 er udskudt endnu engang, er forberedelserne allerede i gang. Jeg glæder mig til at kunne optræde normalt igen!

Hod dig opdateret ved at “synes godt om” min Facebookside.

Alt det bedste og på glædeligt gensyn. 🙂

//Nicolaj

Andre
blogsider