Velkommen Til Tryllebloggen

NicolajUncategorized

Kære læsere,

For det første: Hjertelig velkommen til min trylleblog! Mit navn er Nicolaj Mogensen, og jeg er tryllekunstner (til de af jer, der endnu ikke har bemærket det…). Jeg er utrolig beæret over, I læser med og håber, I vil fortsætte. Hjemmesiden er for nylig sat i værk, og jeg håber, det er til at finde rundt herinde. Siden er gjort så overskuelig som mulig og vil løbende blive opdateret, så I altid har det bedste udgangspunkt for at finde lige præcis det, I søger.

Tryllebloggens mål

Tryllebloggen er tiltænkt både personlige oplevelser samt sjove og magiske erfaringer. Og naturligvis at skabe kontakt til arrangører fra diverse arrangementer. Ydermere vil der være brugbar viden og info til jer, som I hellere end gerne må tage del i, læse og følge. Skulle det på nuværende tidspunkt allerede nu være for meget tung tekst til nogle af jer, er I meget velkommen til at hoppe videre, og finde det I søger! 🙂

Tryllekunstner Nicolaj Mogensen

I er her endnu, sådan!
Som flere af jer måske har bemærket, mangler hjemmesiden især noget – nemlig videoer. Videoer, hvor I får et unikt indblik i, hvad jeg er for en person, hvilket format jeg har, og hvad jeg bl.a. tryller med. Sagen er den, at jeg allerede nu er i gang med at redigere mine første videoer, som i den nærmeste fremtid vil blive lagt op på hjemmesiden – så snart de er færdigredigeret. I mellemtiden må I “nøjes” med det, der fortæller mere end 1000ord – nemlig billeder.

Som det første på bloggen vil jeg nedenfor starte med at besvare et par af de spørgsmål, jeg som tryllekunstner får, når jeg fortæller folk om mit erhverv.

Hvilke arrangementer kan en tryllekunstner bookes til?

Ganske simpelt vil jeg groft understrege, at en tryllekunstner er en alsidig og sikker underholdningsform. Trylleri er ét af de erhverv blandt få, som spænder utrolig bredt – både arrangements- og aldersmæssigt. Det er noget, alle kan være med til, fascineres af og grine over, det garanterer jeg! Der opstår tit, hvor sjovt det end lyder, en magisk stemning blandt publikum, når en tryllekunstner gør sit indtog. Det er en udefinerbar følelse, som udfordrer og opfordrer til glæde, smil, mystik og fascination. Publikum tager stor del i arrangementet, og vil hele vejen igennem være deltagende sammen med tryllekunstneren. Af samme grund bruges trylleri på flere arbejdspladser som teambuilding.

Det ideelle valg

Opsummeret mener jeg uden tøven, en tryllekunstner vil være ideelt til langt de fleste arrangementer – fødselsdagen, konfirmationen, julefrokosten, privatfesten, brylluppet, messestanden, vej-festen osv. Der er underholdningsgaranti uanset. Simpelthen.
I de fremtidige blogindlæg vil jeg for øvrigt uddybe, hvorfor jeg mener, en tryllekunstner er en fabelagtig idé til specifikke arrangementer som fødselsdagen, konfirmationen og julefrokosten. Du er også meget velkommen til at klikke dig ind på en af ovenstående arrangementer og læse mere.

Underholder du både børn og voksne?

Som udgangspunkt, ja. Jeg beskrev i forrige spørgsmål, at trylleri netop er for alle aldre. Som tryllekunstner bevæger man sig typisk inden for rammerne “voksentryller” og “børnetryller”. Jeg er at finde i kategorien “voksentryller”, men det betyder ikke, børn ikke kan se med, grine, fascineres og more sig gennem showet. Selve strukturen er bare anderledes for en “voksentryller” end for en “børnetryller” – en “børnetryller” vil ofte udføre tricks som malebogen, lave ballondyr, trække kaniner op af hatten og andre ting, der hører ind under børneområdet. Disse ting er som udgangspunkt ikke noget, voksne vil finde synderligt imponerende eller fascinerende. Når jeg til gengæld skriver, at jeg befinder mig i kategorien “voksentryller”, er det med bevidstheden om, jeg laver noget, som alle kan være med til – men som, i hvert fald for voksnes vedkommende, vil have en langt højere underholdningsværdi. Kort skrevet: Både børn og voksne kan uden problem være med og deltage aktivt under mit show.

Hvorfor er du blevet tryllekunstner og ikke noget mere “almindeligt”?

Ovenstående spørgsmål møder jeg efterhånden ofte, og jeg kender endnu ikke helt selv svaret. Ét svar er, at jeg nu engang lever af det, jeg i mange år har elsket som min hobby. Et andet svar er, at jeg nyder publikums reaktioner og fascination når jeg, lad mig bare være ærlig, fuldstændig snyder og manipulerer dem. Det giver mig et ekstremt boost og en selvtilfredshed indeni, når det jeg laver udføres vellykket. Selvfølgelig altid med et glimt i øjet.
Endeligt er et tredje svar: Hvad betyder “noget mere almindeligt” egentlig? – For jeg er ikke sikker på, jeg forstår den formulering. I min optik er det noget subjektivt, vi ligger og roder med. For mig er det komplet “almindeligt”, at jeg nu engang lever af det, jeg elsker og har perfektioneret i mange år. Nuvel, trylleri går vel i grunden ind under “anderledes” erhverv. Eller gør det? – Den tager vi en anden gang. 🙂

Det var ved at være alt for mig. Hvis I kunne tænke jer at læse mere om, hvem er jeg, kan I gøre det lige HER.

Afslutningsvis vil jeg inderligt håbe, I har nydt at læse med. Jeg vil sørge for, at fremtidige indlæg ikke blive helt så lange. Fantastisk, hvis I stadig er med!

Mange magiske hilsener

//Nicolaj Mogensen