Tryllekunstnerens Pris

NicolajUncategorized2 Comments

Dagens indlæg omhandler det som mange, ikke kun tryllekunstnere, har det mindre godt med at snakke om – nemlig priser. Derfor står dagens indlæg en smule i ”dårligt lys”, da priser ikke som sådan er noget, man snakker om. Ikke desto mindre synes jeg I fortjener at få en idé om, hvad jeg personligt vurderer prisen ud fra, når jeg bliver kontaktet af arrangører.

Der er i øvrigt mere konkret viden at hente i forhold til prisniveauet her.

Variation i en tryllekunstners pris

Lad mig for det første slå fast, at priserne på shows kan variere utrolig meget. Desuden er der som sådan ikke et overordnet facit for, hvor meget en tryllekunstner bør/skal tage for et show. På den måde er det at være tryllekunstner en atypisk affære, da vi selv beslutter, hvordan vi prissætter vores shows. Dermed ikke sagt, at vi ikke rådgiver os – for det gør vi!

Hemmelighed

Da jeg startede min professionelle levevej som tryllekunstner, var noget af det første jeg gjorde at forhøre mig hos mine kollegaer. Allerede her mødte jeg min første forhindring som trylle- og prisinteresseret: Flere ville simpelthen ikke fortælle mig, hvor meget de tog for et show! Men tak til de, som åbent ville hjælpe mig, dengang jeg ikke var oplyst nok inden for mit fag. Jeg ønsker, der bliver sat fokus på, at det ikke er en skam at nævne overfor interesserede, hvor høj eller lav prisen på ens show er. For man har vel sat prisen efter, hvor meget man selv synes, man er værd. Sådan er det i hvert fald i mit tilfælde.

Prut om prisen med tryllekunstneren

Selvom mange tryllekunstnere ikke er meget for at give prisnedslag til arrangørerne, er det bare et faktum, at det ofte sker. Personligt har jeg været udsat for, at en arrangør synes, min pris for et show er for høj. Flere af mine kollegaer ville kvittere dette med noget i stil med: ”Så må du have held og lykke med at finde en anden”. Det bryder jeg mig ikke om.

Min åbenhed byder mig ikke at være afvisende, men i stedet spørge ind til, hvad arrangøren mon havde budgetteret med. Derefter får jeg ofte en god korrespondance med arrangøren, hvor vi i fællesskab alligevel når til enighed omkring prisen. Og hvad har jeg mistet ved det? Alternativt havde jeg ikke haft et show. Det skal dog påpeges, at der naturligvis findes et lavmål for, hvad jeg går med til.

Kompromisser med tryllekunstnere

Det handler altså for mig om at finde et kompromis, vi alle kan gå med til, og som er passende. Jeg har naturligvis også min grænse, hvor indtjeningen simpelthen bliver for uprofessionel.

Det er dog sjældent, det kommer dertil. Ofte kan arrangørerne sætte sig ind i, hvor meget arbejde det egentlig kræver at levere det pågældende show til netop deres arrangement. Det handler nemlig ikke kun om det, selskabet ser og oplever, men om hele showet. Som oftest skræddersyes til arrangementets behov. Hvis I er nysgerrige, kan I altid læse mere om, hvordan jeg eksempelvis skræddersyer mit fødselsdagsshow HER.

Det koster Nicolaj

Som udgangspunkt er mine priser opdelt i “private arrangementer” og “erhverv. Priserne inddeles således:

 • Private arrangementer: 3000-6000kr.
 • Erhverv: 5000-10.000kr.

Priserne omfatter mit stand-up trylleshow på 30 min.

“Du var festens højdepunkt og noget, vi vil huske”

– Henriette Warming, bryllup

Det påvirker prisen

Jeg er med på, at prisen er MEGET varierende, og det er der nu engang en grund til. Jeg har som tryllekunstner valgt at sige, at jeg optræder i hele Danmark. Det gælder altså både i Skagen såvel som i København. Så tiden og kørselspengene spiller en rolle i forhold til, hvor jeg geografisk set bookes henne. Derudover findes der også tilfælde, hvor særligt firmaarrangementer har en noget højere pris end privatarrangementerne.

Privatpersoner har ikke altid et ligeså højt budget til rådighed, som firmaerne har. Det tager jeg ligeledes højde for, når jeg snakker med arrangøren. Slutteligt kan arrangementets størrelse påvirke prisen. Det kan eksempelvis være, jeg skal ud og investere i lydudstyr, hvis selskabet rummer flere personer, end hvad min stemme kan klare.

Konkret prisleje

Her kan I få en idé til et prisniveau. Jeg er bosat i Århus. Lad os sige, jeg skal lave et show i Kolding for et privat selskab på ca. 50 personer. For mig tager det omkring en time at nå fra Århus til Kolding. I og med, at Kolding ikke ligger på hverken Fyn eller Sjælland, vil kørselspengene i pågældende tilfælde ikke være tårnhøje. Dertil påvirkes prisen også af, at der ingen broafgift skal betales. Ydermere er selskabet af privat karakter. 50 personer kan min stemme uden problemer klare uden lydudstyr. Så prisen vil i dette tilfælde ligge i omegnen af 3500-4500kr. alt inkl. Har jeg derudover flere shows samme dag, som i forvejen ligger i samme område, taler det også for et lavere prisniveau.

Sammenfattende

Det kan altså være svært at sige noget om, hvad et show prissættes til uden at kende de præcise omstændigheder. Ikke desto mindre kan jeg med erfaring konkludere, at flere ikke vil ud med, hvad de tager for et show. Jeg håber I vil sætte pris på min åbenhed. Der skal ikke være en skjult agenda med at hyre en tryllekunstner. I hvert fald ikke hos mig. 🙂

Gratis tilbud

Går I med et forestående arrangement i tankerne, hvor en tryllekunstner kunne passe ind? Så kan I passende læse mere på eksempelvis tryllekunstner til festen eller tryllekunstner til firmafesten.

Hvis I ønsker et konkret tilbud på mit show, er I ligeledes velkomne til at udfylde kontaktformularen eller ringe direkte på 28913718.

Tak for jeres tid – og på glædeligt gensyn!

De bedste hilsener

//Nicolaj Mogensen

2 Comments on “Tryllekunstnerens Pris”

 1. Hej. Jeg ville høre prisen på et trylleshow på 30 – 40 minutter til en konfirmation. Det er d. 17-05-19 I Kolding for ca 32 personer.

  Mvh Henrik

  1. Hej Henrik,

   Jeg har sendt en mail til dig, hvor der står lidt om mit show og prisniveau skrevet. 🙂

   De bedste hilsener
   Nicolaj Mogensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *