Coronaens Lock Down 2.0

NicolajUncategorizedLeave a Comment

Hej, kære læsere!

Det er efterhånden ved at være længe siden, I har fået en opdatering på, hvordan det går i tryllebiksen. Det må siges, at både året 2020 og starten på nu 2021 på mange måder har haft sine op- og nedture for mig som professionel tryllekunstner. 🙂

Lock Down 2.0

I skrivende stund er Danmark ramt af Lock Down 2.0. Det har været svært at forstå og forholde sig til. Igen har underholdningsbranchen, foruden foråret 2020, måtte indfinde sig med tørke på tryllejobs fronten. For mit vedkommende har det ikke kun været hårdt – det har også været og er stadigvæk ekstremt kedeligt! Og der må altså også være grænser for, hvor mange gange man som tryllekunstner gider stå foran spejlet og performe….

At se positivt på det

Jeg husker stadig 1. Lock Down ganske tydeligt tilbage i marts 2020. Ikke i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at nedlukningen ville blive så omfattende, så begrænsende og så kedelig. Dog indstillede jeg mig hurtigt på, at det var det, der skulle til, hvis vi ville pandemien til livs. Selvom frustrationen over nul shows og nul økonomi var stor, måtte jeg se det i et større perspektiv. Desuden kunne jeg intet gøre ved situationen, så hvorfor ikke bare komme igennem det på bedst mulig vis.

Turbulent 2020

Under 1. lock down, som startede lige inden os tryllekunstneres mest travle periode på hele året (konfirmationsperioden), måtte jeg sande, at de mange bookede shows ikke kunne blive realiseret i denne omgang. Derfor var det med stor frustration, at både arrangører og jeg meddelte hinanden, at de blev udskudt til sensommeren/efteråret.

Allerede her var jeg klar over, det blev svært at tilgodese alle arrangører, jeg havde aftaler med inden Lock Down. Rent logistisk havde jeg nemlig planlagt showsene efter, hvor i landet de lå, så jeg sparede tid på vejene. Det resulterede i at jeg, imod min vilje, var nødsaget til at booke efter ”først-til-mølle” princippet. Altså måtte arrangørerne meddele mig med det samme, de havde en ny dato for deres søns/datters konfirmation. Og samtidig håbe på, ingen var kommet pågældende arrangør i forkøbet.

Konsekvenserne

Desværre havde det, surprise, økonomiske konsekvenser for mig, da jeg endte med at måtte melde afbud til flere arrangører. Jeg kunne simpelthen ikke få det til at passe ind i den nye tidsplan. Derudover gav det mig også en umådelig dårlig samvittighed, at jeg alligevel ikke kunne være leveringsdygtig med min optræden. Jeg måtte skuffe arrangører, som havde set frem til mit show.

Genåbningen

På trods af, at fremtiden på var enormt usikker, åbnede Danmark mere eller mindre op igen i juni/juli 2020. Det gav mig mod forventning alligevel muligheden for at skabe glæde og mystik med mit trylleri. Min begejstring efter 1. show efter af lock down var fuldstændig fænomenal og kan ikke beskrives med ord. Hvor var det en lettelse af være ”on the road” igen.

Dog varede glæden ikke længe, da situationen omkring corona tog til og gik den gale vej i løbet af efteråret. I december 2020 blev vi igen ramt af lock down i Danmark. Øv!

Mikkels konfirmation, august 2020

Shows udskudt igen i 2021

Nu sidder vi her så igen. I en lock down, som igen er underholdningsbranchen og i øvrigt adskillige brancher til gene. Men denne gang er anderledes for mig som tryllekunstner, for denne gang er jeg forberedt på et helt andet niveau. Hvor 1. lock down var præget af skuffelser over planlagte konfirmationer, som blev udskudt, har arrangører endnu ikke booket underholdningen. Det giver naturligvis god mening, da de kommende måneder stadigvæk er usikre i forhold til forsamlingsforbud, private fester, mundbind osv. Dog er flere kirker på banen med nye, konkrete datoer, som igen primærtligger i sensommeren/efteråret.

Denne gang

Nu jeg går endnu et år i møde, hvor konfirmationsperioden rykkes ca. 5 måneder frem end det oprindelig var tiltænkt. Mit mindset er dog langt mere indstillet på det denne gang, end det var under sidste lock down. For nu vil jeg se fremad og glæde mig til, at jeg igen kan optræde som tryllekunstner og tankelæser. Og så hjælper det desuden, at jeg i år ikke er nødsaget til at takke nej af logistiske årsager. Som, gud forbyde det, bygger på en masse ombookinger. For det var absolut ikke sjovt.

Konfirmation 2021

På falderebet kommer her et godt råd til alle jer forældre, som skal afholde jeres søns/datters konfirmation i 2021: Book for guds skyld underholdning. Vi er mange, som i den grad brænder for at skabe et brag af en fest for jeres selskab. Faktisk mere end nogensinde før!

Hvis I kunne tænke jeg at læse mere om, hvilket show jeg tilbyder til konfirmationen, kan I læse mere her. Derudover er jeg på de sociale medier Facebook, Youtube og Instagram, hvis I er yderligere nysgerrige. Ellers vil jeg blot ønske jeres søn/datter og selskab en rigtig god konfirmation.

Jeg er helt sikker på, at 2021 bliver godt! 🙂

Bedste hilsener

//Nicolaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *