Hvor Optræder Og Underholder Jeg Med Trylleri?

NicolajUncategorizedLeave a Comment

Ohøj!

Dagens indlæg omhandler et emne, jeg som tryllekunstner ofte bliver spurgt ind til – ikke kun blandt arrangører men også blandt gæster og sågar familie. Nemlig emnet om, hvor jeg egentlig optræder med trylleriet.

Hvilke arrangementer underholder du til?

Det korte svar er: NÆSTEN ALLE!

Men hvis jeg skal forsøge at formulere et mere dybdegående svar: Jeg optræder til stort set alle de arrangementer, I kan komme i tanke om – polterabender, private fester, konfirmationer, bryllupper, julefrokoster – ja, mulighederne er utrolig mange og jeg går ud fra, at I er nogenlunde med på det.

Glæden var stor, da første job efter COVID-19 blev afviklet

Tryller du også ved større selskaber?

Hvis vi nu siger en forsamling på omkring 100 mennesker, kan jeg så underholde og trylle for dem? Det korte svar er: Ja, det kan jeg også. Dog spiller der et par ting ind her, hvis jeg skal have muligheden for det.

For det første: Når et selskab booker mig, og det er større end ca. 70 personer, skal der mere til end blot min stemme (jovist, jeg er ret tydelig, høj og klar i spyttet generelt, men 100 personer er lige i overkanten af, hvad der er hensigtsmæssigt). Det vil kræve, at jeg enten skal låne lydudstyr på stedet, hvor arrangementet afholdes, eller at jeg selv medbringer mit eget udstyr – hvilket som udgangspunkt ikke er noget problem.

For det andet: Når antallet af gæster rammer den kaliber og derover, er der naturligvis også effekter, der skal optimeres i showet. For at stille det firkantet op, kan de bagerste 50 gæster ikke se, hvis jeg står på scenen og viser noget med et spil kort. Så i den forbindelse skal rekvisitterne og effekterne gøres ”større” – det kan være med hjælp fra en projektor, som projektere mine rekvisitter og jeg op på en storskærm. Dog har jeg efterhånden underholdt ved så mange af de typer shows, at jeg har rekvisitterne klar til de større selskaber, når det efterspørges.

Så som udgangspunkt er det absolut ikke noget problem for mig at underholde til eksempelvis et større firmaarrangement – det kræver blot, at jeg er orienteret om fra arrangørens side, hvilket størrelsesforhold gæsteantallet befinder sig i.

Er der arrangementer, du som tryllekunstner ikke underholder til?

Selvom jeg er en alsidig tryllekunstner, som har et utal af forskellige arrangementer bag mig, har jeg endnu én specifik kategori til gode: Trylleri for mindre børn – og her tænker jeg på børn i omegnen af vuggestue- og børnehavealderen. Jeg har altid set mig selv som en tryllekunstner, der lænede sig mere over mod at underholde et publikum, som man kunne være i stand til at manipulere eller udføre tankelæsning på. Sandheden er bare den, at det i mange tilfælde ikke kan lade sig gøre med børn i den aldersgruppe. I hvert fald langt fra på samme måde. Børn har en higen efter det visuelle element i underholdning og tryllekunst – de vil altså se noget fysisk og visuelt på scenen, de kan forholde sig til, som de synes er sjovt, og som de på én eller anden måde føler sig drevet af. Tankelæsning er for unge, voksne og ældre et vanvittigt koncept, som går ud på at aflæse, hvad folk tænker på – men hos småbørn er det ligeså imponerende som at se maling tørre. Børn får lynhurtigt koncentrationsbesvær, hvis en tung tankelæsningsseance kommer på banen – og selv hvis man, på trods af det, har kastet sig ud i en sådan, har småbørn tendensen til at misforstå, ændre eller glemme det, de tænker på. Så et godt råd til alle jer, der overvejer en tryllekunstner til en børnefødselsdag: Find en, som er specialiseret inden for netop børnetrylleri!

En anden væsentlig årsag til min manglende trylletekniske udskejelser for småbørn er også, at jeg ikke føler det samme drive for den type underholdning – simpelthen fordi, det effekt-mæssigt ikke er udfordrende nok for mig. Den dybe tallerken skal ikke opfindes for at narre børn i den aldersgruppe. En bold, som forsvinder i hånden, for derefter at blive trukket ud af øret på barnet, er noget af det vildeste, et barn kan opleve. Det samme gælder for ”malebogen”, som jeg er sikker på, mange af jer kender til – tricket hvor en bog tilsyneladende først er blank, derefter fyldes med sort/hvid tegninger, som til sidst, på magisk vis, får farver, fordi børnene usynligt kaster farver fra deres tøj op i bogen, som tryllekunstneren står med. Den form for tryllekunst er ikke mig – jeg finder det i stedet mere interessant, magisk og umuligt, at man, blot ved hjælp af aflæsning, tankelæsning og manipulation, kan finde ud af, hvad en tilskuer tænker på. Det er for mig der, hvor magien opstår.

Ovenstående er ikke på nogen måde for at genere tryllekunstnere, som optræder for børn – snarere tværtimod. Det kræver en helt anden form for struktur og engagement at vedholde børns koncentration igennem et helt show – og det er prisværdigt, at man kan det!

Sammenfattende

Så der er altså faktorer, der gør sig gældende hos visse typer af arrangementer. Langt de fleste er ikke noget problem for mig at imødekomme, da jeg efterhånden har så mange års erfaring, at jeg ved, hvad der virker.

Og så lader jeg nogle af mine dygtige kollegaer om småbørns trylleriet. 🙂

Tak for jeres tid! – I er meget velkommen til at følge mig på de sociale medier:

Facebook

Youtube

Instagram

Det var vist nok skriv for denne gang.

Bedste hilsener

//Nicolaj

PS: Du kan også finde mig på Festguru

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *